AT-Tuote lanseeraa kansainvälisille markkinoille ympäristöystävällisemmän AT Renewable Penetrating Lubricant -voiteluaineen teolliseen käyttöön. Kyseessä on maailman ensimmäinen teolliseen käyttöön tarkoitettu lähes sataprosenttisesti biopohjainen voiteluaine. Tuote perustuu uuteen formulaatioon, jossa 95 prosenttia on peräisin uusiutuvista lähteistä. Neste MY uusiutuva isoalkaani™ on tuotteen keskeisin ainesosa.

Biopohjaisen sisältönsä ansiosta AT Renewable Penetrating Lubricant on huomattavasti pienempi hiilijalanjälki kuin fossiilisilla vaihtoehdoilla. Tuotteen sisällöstä 95 prosenttia on myös helposti biohajoavaa. Koska voitelusprayssä on ponneaineena hiilidioksidia, sen käyttö on myös turvallista erittäin alhaisen VOC-pitoisuuden (haihtuvien orgaanisten yhdisteiden) ja tuotteen palamattomuuden vuoksi.

”Tämäntyyppistä tunkeutuvaa voiteluainetta käytetään yleisesti ruostuneiden osien irrottamiseen ja puhdistamiseen sekä kevyeen voiteluun. Uusi AT Renewable Penetrating Lubricant on kehitetty ympäristö- ja käyttäjäystävällisistä kemiallisista ainesosista, siksi sen suorituskyky on jopa perinteisiä tunkeutuvia voiteluaineita parempi. Tuotteessa uusiutuva liuotin ja biopohjainen öljy on yhdistetty keraamiseen ainesosaan, joka mahdollistaa kuivavoitelun ja osien helpon irrottamisen. Lisäksi palamaton ponneaine on turvallinen”, kertoo AT-Tuotteen toimitusjohtaja Jorma Virtanen.

”Nesteen ensiluokkaiset uusiutuvat ja kiertotalousratkaisut, kuten Neste MY uusiutuva isoalkaani AT-Tuotteen formulaation avainkomponenttina, auttavat asiakkaitamme vähentämään riippuvuuttaan fossiilisesta öljystä ja kehittämään ilmastoystävällisempiä tuotteita. On ilo nähdä Neste MY uusiutuva isoalkaani AT-Tuotteen uudessa formulaatiossa. Sen myötä yritys voi nyt tuoda markkinoille nykyisiä fossiilisiin ainesosiin perustuvia tuotteita merkittävästi ympäristöystävällisemmän tuotteen”, sanoo Nesteen Renewable Polymers & Chemicals -liiketoiminnasta vastaava johtaja Mercedes Alonso.

AT Renewable Penetrating Lubricant -tuotetta voidaan käyttää turvallisesti kaikissa teollisuus-, auto- ja tee-se-itse -käyttökohteissa. Se lanseerataan ​​kansainvälisesti Pohjoismaissa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa ja Brasiliassa keväällä 2020.

Neste MY uusiutuva isoalkaani on kestävä, turvallinen ja hajuton vaihtoehto perinteisille mineraaliöljyille. Sitä voidaan käyttää sellaisenaan tai edelleen jalostettuna korvaamaan fossiiliseen öljyyn perustuvaa sisältöä erilaisissa sovelluksissa, kuten maaleissa, pinnoitteissa ja voiteluaineissa. Neste MY uusiutuva isoalkaani valmistetaan kokonaan jäte- ja tähdeperäisistä öljyistä ja rasvoista, ja sen käyttö auttaa vähentämään fossiilista alkuperää olevia päästöjä ilmakehään. Se on helposti biohajoavaa OECD 301 -testin ohjeiden mukaisesti, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen komponentin.

Neste Oyj

Simo Honkanen
Vastuullisuus-, yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Neste
Alejandra Norén, Head of Production Partners, Renewable Polymers and Chemicals. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00).

Neste MY uusiutuva isoalkaani™
Uutta jäähdytysnestettä testataan Sveaskogin metsäkoneissa

AT-Tuote
Jorma Virtanen, toimitusjohtaja, puh. 040 1964185